Wat doen wij


Stichting Ter Haas maakt kunstwerken voor in de wachtkamer. We richten ons op jonge en oude patiënten, bezoekers en anderen die tijd doorbrengen in de wachtkamer van een ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingstehuis, bejaardencentrum, opvanglocatie, kindertehuis, kliniek of praktijk.

Wachten in een wachtkamer gaat vaak gepaard met verveling, of met angst en stress. Kunst kan afleiding bieden en voor geestelijke rust zorgen. Waarom geen aangename plek maken van de wachtkamer?

Stichting Ter Haas maakt werk voor diverse doelgroepen. De ervaring van de ‘wachtende’ staat altijd voorop. De drie pijlers bij onze projecten zijn: technologie, cultuur en educatie.Wij doneren ons werken aan organisaties die zich de prijs niet kunnen veroorloven.

‘Een favoriete wachtkamer, wie heeft dat nou?’

Oprichter Bas van der Linde heeft heel wat wachtkamers gezien. Als kind was hij vaker in het ziekenhuis dan op school. Hij herinnert zich zijn lievelingswachtkamer. Op de deur naar de dokterskamer hing een poster van Jan van Haasteren. Zoveel te zien, zoveel te ontdekken! Hoe vaak Bas ook in die wachtkamer kwam, de tijd vloog altijd voorbij. Dankzij die poster. Stichting Ter Haas heeft als doelstelling elke wachtkamer in Nederland zo prettig te maken.


Copyright © 2020 Ter Haas

%d bloggers liken dit: